Studiu biblic de Crăciun – Cei trei magi

Studiu biblic de Crăciun – Cei trei magi
Matei 2:1-12

Scop
Povestea celor trei magi din răsărit este cu adevărat una remarcabilă. Oameni cu puține cunoștințe despre Dumnezeul adevărat vin să Îl caute și Îl găsesc în forma Micului Isus, dându-I apoi lauda pe care o merită.

În acest studiu vom examina această poveste și vom căuta să îi provocăm pe tinerii care caută adevărul și scopul pentru viețile lor să Îl găsească pe Isus. Îi va ajuta de asemenea pe tinerii creștini să se gândească la modul în care Îi vor răspunde lui Isus și îi va încuraja să se gândească la modul în care se închină lui Isus.

Introducere
Vânătoarea de comori
Poate că ați mai făcut împreună cu tinerii o vânătoare de comori înainte. Acestea sunt evenimente minunate în lucrarea cu tineretul, devreme ce îi pun pe tineri în grupe mici, lucrând la un scop comun și creând în același timp o atmosferă distractivă. Această vânătoare va fi, sperăm, puțin diferită.
Fă o listă cu cuvinte ciudate și cere tinerilor să găsească lucruri care se potrivesc descrierii. Iată o listă de exemple:

Un set de patru piese
Îmbrăcăminte dentară
Băutură seacă
Pahar de vorbă
Etc.

De exemplu, o băutură seacă poate fi reprezentată printr-un pahar gol, sau prin niște pudră de cafea nes. Nu este nici un răspuns corect, ci doar acela pe care ei îl pot găsi pentru a se potrivi titlului….

Citește tot: AICI

________________________________________

Material tradus și folosit cu permisiunea Reach Out Youth Solutions
Imaginea a fost preluata de pe : dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *