In Memoriam Constantin Gătin – Sile

Am găsit acest articol pe care l-am scris în 2017 despre Sile, l-am scris într-o perioadă în care accesul său pe C3D era restricționat , iar mie îmi lipsea prezența lui …. astăzi mai mult ca atunci îmi lipsește  … atunci am putut remedia asta , acum nu … dar îmi rămân amintiri și conversații de calitate.

Îmi lipsesc discuțiile cu tine Sile …. îmi lipsesc mesajele și fotografiile de la tine … îmi lipsești tu

Discuții generale”,:”2017-09-12T10:27:48Z”,”author”:”Florin Bîrsan”,”2017-09-12T10:27:48Z”,”updatedDate”:”2017-10-04T 08:52:41Z”,”title”:”Sile – un utilizator atipic”,

Sile – un utilizator atipic

Sunt un utilizator vechi, chiar foarte vechi a platformei C3D , mi-am făcut contul cu mult timp in urmă, undeva în apropierea apariție sale în mediul on-line.

Am stat o vreme pe aici după care , am absentat o și mai lungă vreme revenind de ceva vreme printre membri C3D , revenirea mea a fost spectaculoasă pentru că mi-am testat ascuțișul dinților pe noul proprietar al platformei , ne doream același lucru dar ne exprimam diferit iar asta a făcut să-mi arat colții. (atunci am citat si detalii)

Problema este că nu eram singurul care are colți de pe platformă și mai puțin nu eram singurul care știa să muște, așa că mușcăturile au început să apară de la un administratorul Albulescu Ioan , în cadrul aceluiași articol, iar puțin mai târziu de la un utilizator numit Sile (atunci am citat si detalii)

Toți trei mi-au devenit prieteni (tipul de prieteni pe care lumea virtuala îl permite)

L-am ales pe Sile ca subiect al postării , intenționat pentru că îmi lipsește si apoi pentru că e un utilizator atipic al C3D.

De ce atipic ?

După declarațiile sale e un necredincios, unul care nu crede , nu vrea să creadă și lucrurile spirituale nu sunt subiectul său de interes.

Interesant și atipic este ca acest Sile intra zilnic pe acest site și petrecea ore multe alături de noi. Niciodată nu l-am întrebat scopul pentru care intră și nici nu am bănuit vreodată de ce , pot doar să speculez acest de ce  … și cu siguranță aș  fi părtinitor, neavând informații ar fi doar o păreri.

De ce îmi lipsește ?

Deși se declară un neinteresat total de spiritualitate si creștinism evanghelic, e un cunoscător al slăbiciunilor , metehnelor cât și al limbajului nostru de lemn .

De ce spun că e un cunoscător ?

Asta pentru că mereu știe limita, știe cât să întindă coarda, nu calcă acolo unde regulamentul site-ului interzice , deci cunoaște limitele și se oprește înainte de a trece hărățind la „frontieră” pe unul sau pe altul.

Hărățindu-ne  (așa cum a făcut cu mine la primul nostru contact) reușește să scoată pe unii din noi din carapace și ne face să ne trădăm adevărata natură !

Sunt un adept al naturaleței umane, al transparenței, a propriei identități. și se pare ca acest Sile reușea sa scoată din noi aceasta trăsătură.

Sile vorbea serios doar despre lucruri care le pricepea bine si pe care le putea expune bine.

De ce îmi lipsește?

Îmi este de folos un ochi critic, un ochi din afara țarcului meu creștin, un ochi care poate sa critice cu argumente o vorba a mea, o învățătura a mea îmi este de folos, sigur ca sunt lucruri pe linia care nu merg si nu cred așa, si nu le iau de bune .. dar îmi sunt de folos pentru ca sunt tipare de gândire si nu doar ale lui Sile ci alții care gândesc la fel dar nu vorbesc.

De ce îmi lipsește ?

Avea mereu noutăți muzicale , uneori bune , uneori neascultabile, dar cu siguranță unice si neauzite.

De ce îmi lipsește?

Avea postări culinare interesante, nu știu cit de gustoase dar cu siguranță bine prezentate.

Sunt sigur ca nu toți gândiți ca mine , si nu la toți va lipsește , sunt siguri ca pentru unii e mai bine ca lipsește … si e bine așa !

Suntem oameni diferiți, cu percepții diferite cu idei si informații diferite .

Mi-ar place să aud și alte păreri, și mai mult mi-ar place să citesc  lucruri și amintiri cu Constantin pe care le-ați avut voi acum când a plecat dintre noi în eternitatea Lui Dumnezeu.

R.I.P. Sile – R.I.P. Constantin – R.I.P. Prietene

Despre Sile pasiuni si activitate:

https://www.instagram.com/gastrimarghia/

NE DORIM REDRESAREA DEMOGRAFICĂ A ROMÂNIEI? – INACO

3 thoughts on “In Memoriam Constantin Gătin – Sile

  1. Bogdan says:

    Interesant ca invataturile lui Sile iti lipsesc, chiar daca declara ca este necredincios, iar mie mi-ati blocat comentariile, doar pentru ca spuneam ceea ce scrie in Biblie, precum ca, Iehova se deplasa cu aparate de zbor, cerea sa i se faca miros de carne arsa, la fel ca si zeii din miturile antice, omora oameni si copii nevinovati, ca sa cunoasca oamenii, trebuia sa îi puna la incercare si sa îi spioneze.

    Răspunde
  2. Adina says:

    Doamne ajuta și Hristos a înviat!
    Sunt o veche utilizatoare a chatului crestin3d mai exact din anii 2012-2013, cred că sunt chiar 10 ani de când am intrat ultima dată pe site-ul respectiv pe chat. Mi se spunea „Creața”( deși aveam numele și poza afișată la profil),l-am întâlnit în conversații pe chat pe Sile cu toate că știam că se declarase ateu și stârnea controverse în discuții, eu nu mi-l amintesc a fi avut vreun conflict personal cu el.
    Eram o membră activa devenisem chiar admin pe chat după ce mi-am depus „candidatura” prin cv la proprietarul site-ului pe atunci Emil Georgescu la care am insistat să nu facă ” discriminare doar pentru faptul că sunt ortodoxă” :))toți mă credeau pocăită după felul cum vorbeam însă eu mereu m-am declarat ortodoxă și prietena cu frații mei pocăiții. Am legat o grămadă de prietenii, adevărate, false sau mai puțin adevărate pe unii inca ii păstrez chiar în lista de Facebook, pe unii în memorie, Cristina , Fredy, Darius, Marius C, Lidia P, Doina, AdrinoCelentano, Nimeni, Dia.
    Au trecut 10 ani și în decursul acestor ani am întâlnit fel și fel de oameni și în viața reală, am avut experiențe care m-au purtat când sus când jos, și cu toate că după ce mi-am luat-o maxim de pe chat c3d datorita naivității mele cu care legam prietenii, credeam că oamenii din viața reală, adică nu din sfera virtualului sunt mai adevărați , adică acei oameni care se identifică că a fi „creștin/a” …pfai da’ așa de râu mi-am luat-o , că nu m-am învățat minte.
    Deși nu îl cunoscusem personal, nu am văzut nici o poza cu înfățișarea lui îl știam doar după cuvinte.
    Și după cum spuneam au trecut multi ani fara și fi avut contact cu chatul creștin 3d dar în urma experiențelor pe viu pe care le-am experimentat in mintea mea a apărut amintirea lui Sile , și îmi spuneam „acum îl înțeleg pe Sile de-aia ajung oamenii atei”…. Și mi-aș fi dorit să îl întâlnesc personal așa cum am făcut-o și cu alte persoane de pe chat, poat o discuție cu el pe aducea cu picioarele pe pământ și nu ajungeam la consult psihiatric in urma cu 7 ani….Am revenit acum într-o căutare plictisita și sătulă de toate dar cu gândul de a căuta un chat creștin, că parcă îți vine mai ușor să te descurci când nu te știe nimeni…și iacătă că am dat de acest articol. Nu știu dacă Sile chiar a decedat pe bune sau e un RIP că a părăsit site-ul, îmi pare râu să aud știrea asta dar mă bucur să îl văd în poza daca e el, Sile cel de pe site. E aproape cum mi-l imaginam :), pe lângă inteligință care se putea observa din discuțiile și vocabularul pe care îl folosea in amintirea mea rămâne un om autentic, nu un creștin prefăcut.
    Dumnezeu sa te ierte și să te învrednicească a te odihnii in lumina dragostei ADEVARATE A LUI DUMNEZEU, Sile!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *