Testul păstorului

Într-o biserică , pastorul veni cu următorul anunț:

Frații mei eu sunt bătrân și este timpul ca cineva să păstorească în continuare această biserică și de aceea m-am gândit la modul în care voi alege succesorul. Pentru că scopul lăsat de Dumnezeu este vestirea Cuvântului Lui Dumnezeu și rodirea Lui în sufletele oamenilor voi face următorul test:

Vă voi da fiecăruia dintre voi un bob de grâu pe care va trebui să-l plantați , să-l îngrijiți și să-l faceți să aducă rod. Când va veni momentul recoltei veți veni cu ghiveciul cu spicul de grâu la Biserică și cel ce va avea cele mai multe boabe în spic va fi demn să se ocupe și de sufletele credincioșilor ducând Cuvântul Viu mai departe în lume.

Zis și făcut semințele au fost împărțite iar fiecare a plecat spre casă cu bobul său pregătit pentru a fi plantat.

A venit vreme recoltei fiecare a venit cu vasul în care era spicul său , toate erau frumoase și pline de rod erau ca un lan în lumina soarelui , excepție făcea vasul unui copil în care nu crescuse nimic. Păstorul l-a întrebat cum de sămânța lui nu a încolțit a uitat poate să o îngrijească ? Copilul a răspuns că a făcut tot ce a știut să o facă să crească , a udat-o zilnic, a pus îngrășământ în pământ, a avut grijă ca pământul să fie afânat și să nu crească alte buruieni în el … dar nimic nu a făcut ca sămânța să crească și să facă rod.

Păstorul l-a mângâiat l-a strâns în brațe și a zis: Acum înțeleg pe deplin cuvintele Domnului Isus care spun așa cum le găsim scrie în evanghelia apostolului Matei capitolul 18:

Adevărat va spun ca, daca nu va veți întoarce la Dumnezeu si nu va veți face ca niște copilași, cu niciun chip nu veți intra in Împărăția cerurilor. De aceea, oricine se va smeri ca acest copilaș va fi cel mai mare in Împărăția cerurilor. Si oricine va primi un copilaș ca acesta in Numele Meu Mă primește pe Mine. Dar pentru oricine va face sa păcătuiască pe unul din acești micuți, care cred in Mine, ar fi mai de folos sa i se atârne de gat o piatra mare de moara si sa fie înecat in adâncul marii. Vai de lume, din pricina prilejurilor de păcătuire! Fiindcă nu se poate sa nu vina prilejuri de păcătuire; dar vai de omul acela prin care vine prilejul de păcătuire!”

apoi a continuat adresându-se celorlalți: Fiecare dintre voi a venit cu câte un spic plin de roadă dar semințele pe care eu vi le-am dat erau fierte și nu puteau germina deci singurul care sa ocupat de sămânța dată de mine e acest copil , voi toți ceilalți ați schimbat semințele cu altele și din această cauză mulți nu reușesc să-L primească pe Dumnezeu în inima lor pentru că sămânța care am plantat-o e fiartă … e fiartă în tradițiile noastre, e fiartă în obiceiurile și înțelegerea noastră, e fiartă în dorințele și judecățile noastre egoiste în loc să plantăm Evanghelie izvorâtă din cuvintele Mântuitorului noi prezentăm o religie seacă , o formă de evlavie care e bună doar prin comparație cu alții pe care-i socotim greșiți. Evanghelia este dată ca să aducă viață și să de-a rod, trăind o viață duplicitară nu vei putea oferi mai mult decât semințe fierte lipsite de rod pentru că nu tu dai viață și nici nu poți oferi mântuire nimănui acesta o face doar Dumnezeu prin Cuvânt prin sămânța vie a Scripturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *